Tikšanās ar rakstnieci Ingunu Dimanti

24.09.2023.

Kad saule vakaros jau agrāk jūras vēsajos ūdeņos laižas, kad bērzi pa dzeltenai lapai izkaisa vējos, kad dzērves sasaucas promiešanai, kad bites viršos rūgteno atvadu saldumu vāc, tad dzejas tikšanās mēnesis – septembris atkal ir klāt.

Jau 58. reizi Latvijā septembrī tiek godā celts rakstītais vārds un skanīgā latviešu valoda.

Arī Taurupes skolā ik septembri viesojas kāds vārda mākslinieks. Šoreiz pie mums ciemos bija angļu valodas un literatūras speciāliste, mūsu skolas bijusī skolotāja, tagad rakstniece, nu jau 11 grāmatu autore Inguna Dimante. Tikšanās laikā rakstniece pastāstīja par to, kā pievērsās rakstniecībai apmēram pirms septiņiem gadiem, kur smeļas ierosmi saviem darbiem. Inguna Dimante raksta gan detektīvus, gan romantiskus romānus. Viņas romānu varoņi dzīvo Latvijā, ir parasti cilvēki, kuru dzīvēs parādās lielāki vai mazāki samezglojumi. Rakstnieces darbos mīlestība vijas ar vēsturiskiem notikumiem, nelielu devu mistikas, kā arī spriedzes pilniem notikumiem.

Tikšanās noslēgumā nolasīja fragmentu no savas jaunākās grāmatas, kura drīzumā tiks publicēta! Intriga tika pamodināta.

  • Bija ļoti interesanti. Man ļoti patīk skatīties šausmu filmas, mistērijas un detektīvfilmas, tāpēc viss stāstītais bija aizraujošs. Bija interesanti klausīties rakstnieces stāstīto. Estere
  • Rakstniece I.Dimante interesanti stāstīja par savām grāmatām. Man arī uzdāvināja savu grāmatu. Prieks! Artūrs Š.