Starpskolu sporta diena

17.09.2023.

Jau trīspadsmito gadu pēc kārtas jaunā mācību gada ieskaņā aizraujošā Sporta svētku dienā tikās Mazozolu, Meņģeles un Taurupes izglītības iestāžu skolēni un pedagogi.

Šoreiz draudzīgā tikšanās notika mūsu skolā, bet izklaidējoši sportiskos etapus un stafetes organizēja visu trīs skolu pedagogi.  Prieks, ka iesakņojusies tradīcija ik gadu turpinās un  veicina draudzību starp triju skolu audzēkņiem. Galvenais sacensību tiesnesis bija sporta skolotājs Arvīds Bogāns, bet stafešu organizatori un tiesneši – Irēna Andriksone, Inese Bule, Guna Daugule, Ineta Dreimane, Ineta Frēliha, Ingrīda Ķezbere, Liene Millere, Daiga Rosicka, Olita Rudzīte, Daina Švikstiņa, Daiga Zamarina.

Rīts sākās ar svinīgajām uzmundrinājuma uzrunām un kopīgo iesildīšanos skolotājas Daigas Rosickas vadībā. Jaunajiem sportistiem, kuri tika sadalīti deviņās jauktajās komandās pa deviņiem skolēniem katrā, vajadzēja sevi pierādīt 18 stafetēs. Kā ierasts, draudzīgi samiksētās vienības startēja ar pašdarinātu nosaukumu. To vidū bija “Zaza”, “Zvaigznītes”,  “Ziemeļnieki”, “Tumšie putniņi”, “Akmeņi”, “Gurķīši”, “Marinētie gurķīši”, “Zibsnis” un “Sprīdīši”. Piedāvātās stafetes bija ļoti daudzveidīgas. Tās neprasīja fizisku spēku un izcilas ātruma īpašības, bet dalībniekiem nācās likt lietā asprātību, izveicību, lokanību, pacietību, uzmanību, aprēķinu, pareizu taktisko risinājumu un komandas saliedētību.

Kamēr tiesneši skaitīja punktus, skolēniem bija iespēja apmeklēt Taurupes novadpētniecības muzeju un apskatīties Vilhelma Purvīša gleznu reprodukcijas. Saskaitot kopā izcīnītās vietas, vislabāk veicās komandai “Zibsnis”, 2.vietā – “Zaza”, trešie palika – komanda “Sprīdīši”. Visi sporta dienas dalībnieki saņēma saldumus, tiesneši – par godīgu tiesāšanu – diplomus.