Sākumskolas konkurss

18.05.2024.

  1. – 4.klašu konkurss ”Gudrs, vēl gudrāks” tika rīkots kā turpinājums skolā jau notikušajam 6. – 9.klašu konkursam; bez tam savas zināšanas novada līmenī bija iespēja demonstrēt tikai diviem 3.klases skolēniem.

Visa gada garumā Taurupes skolā notiekošajās aktivitātēs labprāt iesaistās arī Meņģeles 1. – 4.klašu skolēni. Šoreiz, lai mazajiem taurupiešiem apstākļi būtu neierastāki, konkurss tika pārcelts uz Meņģeles skolu.

No rīta pasākums sākās ar sporta aktivitātēm skolotājas Olitas vadībā, tas veicināja skolēniem labāku domāšanu nākamo divu stundu garumā. Konkursu uzsāka 15 dalībnieki (visi 2.- 4.klašu skolēni). Tāpat kā lielajā televīzijā arī šeit bija četras kārtas ar līdzīgu jautājumu izkārtojumu. Katrs mēs esam dažādi – vieniem vairāk panākumus palīdz gūt stabilas zināšanas; citiem – vienkārši veiksme, bet rezultāts ir rezultāts.

Līdz 4.kārtai nokļūt izdevās Emīlijai Beātei Šmitei (3.c.kl.), Jānim Ērikam Kaivam (3.a. kl.) un Adrianam Jurģim (4.c.kl.). Šoreiz par laureātu kļuva Adrians ar 40 punktiem; pārējiem attiecīgi 30 un 23 punkti.

Paldies visu mācību priekšmetu skolotājiem, kuri gatavoja jautājumus gan latviešu valodā un matemātikā, gan angļu valodā, dabaszinībās, dizainā, sociālajās zinībās, sportā un mūzikā. Secinājām, ka darbošanās neierastos apstākļos skolēnus vairāk organizē un disciplinē. Arī skatītājiem – pirmklasniekiem garlaicīgi nebija.

Skolotāja Vēsma Bramane