“Popiela -24”

07.04.2024.

5.aprīlī Taurupes pamatskolā izskanēja ilgi un nepacietīgi gaidītais teatrāli muzikālais konkurss, kurā populāru mākslinieku vai grupu uzstāšanās tika imitēta, izmantojot fonogrammu un atdarinot uzstāšanos ar dejas, tērpu, grima un aksesuāru palīdzību. Skolas zālīti pieskandināja  dažnedažādi mūzikas ritmi un stili, visi priekšnesumi bija skanīgi, gaumīgi, interesanti un trāpīgi.

Kā jau visos konkursos arī šajā dalībnieki sacentās savā starpā. Priekšnesumus vērtēja vecāku žūrija – elegantā Aija, šarmantā Baiba, smaidīgā Kristiāna un  nopietnā Linda. Katram no 12 priekšnesumiem žūrija piešķīra kādu no nominācijām.

Muzikālo konkursu atklāja mūsu vismazākie – pirmsskolas grupiņa ar dziesmiņu “Ellē velni”, kurai tika piešķirta nominācija ellīgākais priekšnesums. 2.klases priekšnesums par savu “Dzimšanas dienas” uzvedumu tika nominēts kā radošākais. Jautrie 8.klases “Ceļu policisti” izpelnījās oriģinālākā priekšnesuma titulu. Saulainās Itālijas dziedātājs Al Bano (Renārs Rainers) pārsteidza klausītājus ar diviem priekšnesumiem. Kopā ar Kristapu tituls – gaumīgākais, bet ar Kristu – romantiskākais priekšnesums.   Katru gadu mūs nebeidz pārsteigt Elīna, šoreiz  viņa izpildīja  grupas “Twice” dziesmu “Look at me”, iegūstot titulu muzikālākais priekšnesums. Savukārt Karlīna Līna,  šī gada konkursa debitante, uzstājās ar dziesmu “Hei, džekiņ!”, iegūstot titulu superīgākais priekšnesums. Ar atraktivitāti  skatītājus iepriecināja  Elīza, kura izpildīja dziesmu “Fast Forward”. 7.klasei,  aicinot doties ceļojumā ar  “Lidmašīnām”, tituls  neparastākais. Māsas Gabriela un Kendija, apvienojušās duetā, skatītāju vērtējumam nodeva dziesmu “I’m The best” un tika novērtētās kā interesantākās. Patīkami skatītājus pārsteidza dāmas labākajos gados, mūžam jaunās un atraktīvās, krāsainākās  “Trīs vecenītes”. Koncertu noslēdza izpalīdzīgais traktorists Vaņa, un lauku sievas no  8.klases, izpelnoties smieklīgākā priekšnesuma titulu. Paldies visiem māksliniekiem par uzdrīkstēšanos, skolotājām par radošu atbalstu.

  • Satikts daudz mākslinieku un redzēti galvu reibinoši priekšnesumi! No romantikas līdz lauku dzīves ainiņām! Pa vidu pops un roks arī! Emocijas un smieklu jūra. Žūrijas pārstāve Aija