Konkurss “Fizmix eksperiments”

31.03.2024.

AS “Latvenergo” rīkotajā konkursā ar atklātās olimpiādes statusu, kas šogad norisinās jau 29. reizi, pieteicās kopumā 216 skolēnu komandas no 145 Latvijas skolām, kopumā 1080 skolēni.

Skolēniem bija jātiek galā ar 24 dažādas grūtības pakāpes uzdevumiem atlases kārtā, pierādot savas zināšanas par un ap fiziku, kā arī jāveic trīs praktiskie uzdevumi, kuriem  atbildes  nevarēja atrast ne internetā, ne pie skolotājas vai grāmatā, bet gan tikai veicot praktiskus eksperimentus.

Tā kā neesam  tikuši fināla kārtā (starp desmit labākajām komandām), tad mums konkurss beidzies. Mūsu skolas 8.klases komanda “SOS” (Estere Keita, Artūrs Š, Beāte Seila, Elīna)  Vidzemes novadā izcīnīja 27.vietu, bet kopvērtējumā esam apmēram pa vidu – 132. vieta no 216 komandām Paldies skolēniem par atsaucību un spēju izturēt līdz galam. Paldies skolotājai Daigai Rosickai!

Skolēnu erudīcijas konkursa “FIZMIX Eksperiments” galvenais mērķis ir veicināt interesi par eksaktajām zinātnēm un saistošā veidā parādīt, kā teorētiskās zināšanas, kas tiek apgūtas skolā, izmantot praksē, un kur tās var noderēt nākotnē, izvēloties visdažādākās profesijas un karjeras iespējas. Konkursa uzdevumus šogad sagatavojuši Rīgas Tehniskās universitātes eksperti – jaunie zinātnieki, skolotāji un fizikas entuziasti. Šī gada erudīcijas konkursa sauklis vēsta “Kurš tad, ja ne Tu! Atsperies nākotnei ar FIZMIX Eksperiments!”, mudinot jauniešus un ikvienu aizdomāties par to, ka mūsu nākotnes dzīves kvalitāte uz planētas Zeme ir mūsu pašu rokās, kā arī aicinot skolēnus palūkoties uz konkursu kā iespēju iegūt tādas zināšanas, kas noderēs viņa nākotnes izvēlēs, vai tā būtu karjera un profesija, vai ilgtspējīgs dzīvesveids. Konkursa fokusā ir nākotnes enerģija, aicinot izzināt mūsu planētas resursus un to potenciālo pielietojumu nākotnē.