Izrāde “Burvju māksla senatnē un mūsdienās”

10.12.2023.

Izrādē iluzionists Edžus Ķauķis piedāvāja skolēniem sajusties kā senās pasaules pārstāvjiem, liekot viņiem saprast, ka arī pirms vairākiem tūkstošiem gadu iedzīvotāji bija cilvēcīgi un vienkārši. Katram svarīgi bija izklaidēties un priecāties, kā to pierāda viena no senākajām profesijām – iluzionisms.

Iluzionists ne tikai sniedza informāciju un vēstures faktus par šo seno profesiju, bet iemiesoja to, demonstrējot dažādus trikus un ilūzijas. Izrādes laikā ar skolēnu līdzdarbību tika demonstrēts vēsturiskais ceļš no iluzionisma pirmsākumiem līdz mākslas formas laikmetīgajām izpausmēm – tieši skolēnu iesaiste un humors, kas priekšnesumu apvij, lika atcerēties ne tikai faktus par profesijas attīstību un vēsturi, bet arī vēsturiskā cilvēka tēlojumu, tā paplašinot katra skatītāja redzesloku.

Priekšnesums lika aizdomāties par to, ka laikmetīgas profesijas arī ir nenoliedzama daļa no Latvijas kultūras. Katram skatītājam neatkarīgi no vecuma iluzionista izrāde radīja ne tikai māksliniecisku baudījumu, bet arī palīdzēja attīstīt prasmi komunicēt, atgādinot, ka saruna nav vienīgais veids, kā paust idejas un sadarboties.

  • Vislabāk patika, kā tās kārtis samaisīja un uzbūra cepures. Man viss ļoti, ļoti patika, bija ļoti smieklīgi. Daniela Keita
  • Iluzionists Edžus mums rādīja dažnedažādus trikus. Tie bija ļoti jautri un interesanti. No lielās smiešanās ieguvu daudz C vitamīna. Pateicos projektam “Latvijas skolas soma” par pasākuma apmaksāšanu. Būtu labi, ja vēl kaut kas tāds notiktu. Elīza B.
  • Man ļoti patika, bija smieklīgi. Patika viņa triki un humors, patika, ka iesaistīja bērnus. Nedaudz apnicīgi bija ar to zizli, kas visu laiku lūza, bet tik un tā bija interesanti. Patika trikos piedalīties pašam. Pateicos, ka mums tika dota iespēja izbaudīt viņa trikus. Ričs
  • Negaidīju, ka Edžus būs mūsu skolā. Esmu viņa fans, apbrīnoju viņa roku veiklību. Viņš mūs apmānīja, lika smieties. Man ļoti, ļoti patika. Gribētos, lai vēl kādreiz viņš atbrauktu. Kristaps
  • Biju pārsteigts, kad viņu ieraudzīju. Bija ļoti smieklīgi un forši. Pats mīļākais triks man likās, ka viņš sadedzināja naudu un ka uztaisīja tās cepures. Artūrs I.
  • Bija interesanti skatīties, tas triks ar apakšbiksēm bija labākais. Roberts
  • Vislabāk man patika triks ar skolotājas Olitas brillēm. Mikus
  • Daži triki bija ļoti smieklīgi un interesanti. Bija forši atvilkt elpu no mācībām. Seila